Factory New | CG-Carworks
  • DE STEEG 12B SCHIMMERT
  • +31-850028929

Factory New

JE AUTO ALS NIEUW

CG-Carworks maakt je auto weer fabrieksnieuw. Bij de Factory New behandeling maakt CG-Carworks je auto weer als nieuw en vaak beter als nieuw. Een restauratie betekent in veel gevallen de hele auto uit elkaar halen en ontlakken of stralen. Bij ontlakken of stralen zijn er heel veel mogelijkheden allemaal met hun eigen voor en nadelen. Maar niet bij alle auto’s hoeven we het zo extreem aan te pakken. Daarbij hebben wij de auto opgedeeld in 4 delen met het doel, een auto ook gedeeltelijk te kunnen restaureren.

Interieur

Bij een interieur restauratie maken we het interieur echt weer als nieuw tot in het kleinste detail.  Het interieur wordt geheel gedemonteerd en alles wordt grondig gereinigd en beschermd met diversen coatings. Daarbij worden natuurlijk beschadigende en kapotte delen gerepareerd of vervangen.

Exterieur

Een zware lak correctie zal de lak nieuw leven inblazen. Alle krassen en swirls worden verwijderd. Maar alle gespoten onderdelen die niet meer perfect te krijgen zijn zullen opnieuw gespoten moeten worden. In de meeste gevallen betekend dit dat auto volledig opnieuw spuiten.  Alle ander onderdelen zoals bijvoorbeeld kunststof delen, velgen, rubbers, logo’s, chrome, ect. worden vervangen of gerepareerd.

Onderzijde

De onderkant van de auto wordt tot in detail gereinigd met droogijs. Op deze manier zijn de meeste onderdelen schoon en kunnen we daarna alles demonteren. De volledige ophanging en chassis bij een 4×4 voertuigen wordt gestraald en gepoedercoat. Daarnaast worden alle bouten, moeren en beugeltjes gestraald en verzinkt. Alle aluminium onderdelen worden gereinigd en nat gestraald voor een perfect afgesloten oppervlakte (vapor blasting). Om ervoor te zorgen dat de auto ook als nieuw rijd, vervangen we ook diversen andere onderdelen zoals wiellagers, rubbers, stuurkogels, ect. Alles wordt gemonteerd en als laatste beschermd met een coating tegen oxidatie. De holle ruimtes worden beschermd met Mike Sanders vet. Klik hier om meer te weten over het Mike Sanders vet en antie-roest.

Motor/ Motorruimte

De motor wordt uit de auto gehaald en grondig schoon gemaakt. Alle onderdelen die op de motor geschroefd zitten worden als nieuw gemaakt of vervangen. Net zoals de onderzijde worden alle belangrijke dingen vervangen zoals slangen, lagers, rubbers ect. Alle beugeltje, klemmetje, bouten en moeren worden verzinkt. Dit alles wordt ook met de volledige motorruimte gedaan. Indien de lak in motorruimte in slechte staat is kan deze opnieuw gespoten worden. Daarna wordt de ruimte weer voorzien van alle originele stickers en geluidsdemping.

De aluminium delen worden ook hier nat gestraald.  De motor zelf kunnen we alleen nat stralen en deze ook helemaal gedemonteerd wordt.

Het doel van een Factory New behandeling is een smetteloos eindresultaat net alsof de auto net van de band is gerold. Daarbij is het doel ook dat de auto niet alleen nieuw uitziet maar ook als nieuw rijd.