• DE STEEG 12B SCHIMMERT
 • +31-850028929

Antiroest Behandeling Mike Sanders

WAAROM ROEST  MIJN AUTO?

Roest ontstaat in de meeste gevallen door niet goed schoonmaken. Het vuil, modder en straatvuil hopen zich op en blijft vochtig. Plekken zoals fels-naden zijn ook zeer gevoelig voor roest, daar waar 2 metalen platen aan elkaar worden verbonden. Op een vlakke ondergrond ontstaat roest niet snel. Dat kan wel gebeuren als er bijvoorbeeld een beschadiging is. Voordat we de auto beschermen tegen roest moet de basis goed zijn. De auto wordt volledig nagekeken. Eventueel bestaande roest moet worden verwijderd en behandeld.

VOORBEWERKEN

Voordat we kunnen beschermen moet de onderzijde zorgvuldig worden schoon gemaakt. De onderkant wordt volledig gereinigd. Voor het beste resultaat wordt de onderzijde met droogijs gereinigd.

SOORT BESCHERMING

Er zijn veel soorten manieren en producten om uw auto te beschermen. Als eerste is er de optie een grondige schoonmaakbeurt. CG-Carworks werkt alleen met de beste roest preventie producten. De holle ruimtes en eventueel felsnaden worden beschermd met Mike Sanders of Timemax vet.

Mike Sanders vet
Mike Sanders vet

DINITROL ANTIROEST BEHANDELING

Wij voeren geen Dinitrol antiroest behandelingen uit. De reden dat CG-Carworks dit niet doet is omdat wij uitsluitend met kwalitatief de beste producten werken. Dinitrol of andere spuitbare holle ruimte waxes bevatten oplosmiddelen. Dit oplosmiddel is nodig om de wax/vet spuitbaar te maken. Dit verdampt echter na een tijdje waardoor het op termijn gaat barsten en soms afbladeren en het vocht weer kan gaan doordringen.

20200426_195715

MIKE SANDERS & TIMEMAX

Mike Sanders en Timemax zijn de beste wax/vet-behandelingen op de markt en hebben al jaren een gedeelde eerst plek bij de test van Motorklassik. De reden dat dit niet veel gebruikt wordt, is dat het moeilijk te verwerken is. Het vet moet eerst opgewarmd worden tot ongeveer 120 graden voordat het aangebracht kan worden. En dan moet het niet gaan opdrogen in de spuit. Niet makkelijk dus, maar de voordelen zijn groot! Het vet zal nooit uitdrogen en zal in vloeibare staat tussen ieder kiertje kruipen.

De Mike Sanders en Timemax vet is meer werk en dus duurder. Maar absoluut het geld waard. Voor de snelle en goedkope antiroest bescherming bent u bij CG-Carworks dus niet aan het juiste adres.

20201203_234659

BODEM BESCHERMING

Bij auto’s die door weer en wind worden beweegt wordt vaak gekozen voor een blanke bescherm coating zoals Timemax USB Clear. Deze coating beschermd de onderzijde tegen vocht en vooral zout.  Bij net gerestaureerde auto’s wordt vaak voor een 2K transparante coating gekozen (2 componenten). De reden voor het gebruik van deze producten in plaats van Mike Sanders vet of ander vet of wax, zijn de looks. Vet of wax blijft kleverig en wordt na een tijd zwart door straat vuil. Om deze reden wordt meestal gekozen voor een blanke harde coating. Er zijn veel verschillende mogelijk heden van harde tot zachte coating, transparant of in kleur.

20200919_154843

NIEUWE AUTO BESCHERMEN?

Het is zeker de moeite waard om de onderzijde van een nieuwe auto te coaten. De ophanging is nooit beschermd en roest snel. Ook aluminium delen oxideren vaak door zoutwater. De beste tijd om een auto te beschermen is als hij nog nieuw is!

HOEVEEL KOST HET?

Er zijn verschillende manieren en niveaus van bescherming. Bij CG-Carworks is een combinatie van verschillende behandeling mogelijk. U kunt kiezen om de holle ruimtes te beschermen of de complete bodem. De prijs is sterk afhankelijk van de staat van uw auto. Vraag een offerte aan om een prijs indicatie te ontvangen.

  Antie roest bescherming

  EEN AFSPRAAK MAKEN OF MEER INFORMATIE AANVRAGEN?
  +31-850028929
  EEN AFSPRAAK MAKEN OF MEER INFORMATIE AANVRAGEN?
  Heeft u een vraag? NEEM DIRECT CONTACT OP...
  EMAIL
  +31-850028929

  RECENTE PROJECTEN

  Bij CG-Carworks zijn al heel wat mooie auto’s onderhanden genomen.  Van klassiekers, youngtimers tot aan nieuwe auto’s. Bekijk hier een greep uit onze recente projecten…