Roest Preventie | CG-Carworks
 • DE STEEG 12B SCHIMMERT
 • +31-850028929

Roest Preventie

WAAROM ROEST  MIJN AUTO?

Roest ontstaat in de meeste gevallen door het niet goed schoonmaken. Het vuil, modder en straatvuil hopen zich op en blijft vochtig. Plekken zoals fels-randen, daar waar 2 metalen platen aan elkaar worden verbonden. Op een vlakke ondergrond ontstaat roest niet snel. Dat kan wel gebeuren als er bijvoorbeeld een beschadiging is. Voordat we de auto beschermen tegen roest moet de basis goed zijn. De auto wordt volledig nagekeken. En eventueel bestaande roest moet worden verwijderd en behandeld.

 

Voorbewerken

Voordat we kunnen beschermen moet de onderzijde zorgvuldig worden schoon gemaakt. De onderkant wordt volledig gereinigd. Voor het beste resultaat wordt de onderzijde daarna nog met droogijs gereinigd.

Soort bescherming

Er zijn veel soorten manieren en producten om je auto te beschermen. De eerste is gewoon alles heel goed schoonmaken. CG-Carworks werkt alleen met de beste roest preventie producten. De holle ruimtes worden beschermd met Mike Sanders vet/wax. Een ander roest gevoelig deel van uw auto zijn alle fels naden en hoekjes die ook beschermd moeten worden. Voor auto’s die bij alle weer seizoenen gebruikt worden kan hele bodem te behandeld worden met Mike Sander vet.

Holle ruimte

Mike Sanders en Timemax zijn de 2 beste wax/vet behandeling op de markt en al jaren een gedeelde eerst plek bij de test van Motorklassik. De rede dat dit niet veel gebruikt word is dat het moeilijk is te verwerken is. Het wax/vet moet eerst opgewarmd worden tot ongeveer 120 graden voordat het aangebracht kan worden. En dan moet het niet gaan op drogen in de spuit, niet makkelijk dus, maar de voordelen zijn groot! Als het vet/wax droog dan stolt het weer, vergelijk het met kaarsenvet. Het zal nooit uitdrogen en gaat in vloeibare staat tussen ieder kiertje zitten en zal niet gaan scheuren.

De Mike Sanders vet is meer werk en dus duurder. Maar absoluut het geld waard. Voor de snelle en goedkope antiroest bescherming bent u bij CG-Carworks dus niet op het goede adres.

 

Garage auto’s

Er wordt vaak gekozen voor een speciale doorzichtige bescherm wax/coating die niet kleverig is. De rede voor het gebruik van deze coating in plaats van Mike Sanders vet is dat het geen vuil aantrekt . Het echte vet van Mike Sanders wordt na een tijd zwart door straat vuil, in de holle-ruimtes is dit echter niet het geval. Deze coating beschermd de onderzijde tegen vocht, steenslag en vooral zout om de kans op roest zo klein mogelijk te maken. Er zijn veel verschillende mogelijkheden van harde tot zachte met antie-steenslag of zonder.

 

Wat kost zo een behandeling?

Er zijn verschillende manieren en niveau van bescherming. Bij CG-Carworks is een combinatie van veerschillende behandeling mogelijk. U kunt kiezen om de holle ruimtes te beschermen of de complete bodem. De prijs is sterk afhankelijk van de staat van uw auto. Vraag een offerte aan om een prijs indicatie te ontvangen.

PRIJS OP AANVRAAG

WAAROM BIJ CG-CARWORKS

 • Alleen de beste producten
 • Bij roest kunnen we ingrijpen en tijdig behandelen
 • Bescherm coating tegen roestvorming
 • Timemax en Mike Sanders
20200417_121351
20190824_183913
EEN AFSPRAAK MAKEN OF MEER INFORMATIE AANVRAGEN?

EEN VAN DE MOGELIJKHEDEN

CERAMIC COATING

Bescherm uw lak langdurig met een sterke glas coating. De coating vermindert de kans op krassen, biedt UV protectie en veel meer! 

KUNSTSTOF REPARATIE

Heeft u beschadigde interieurdelen of soft touch paint die los laat en plakt? Dan kunnen wij dit in veel gevallen repareren. 

VELGEN EN WIELKASTEN

In overleg kunnen wij uw velgen demonteren en ook van binnen en buiten polijsten en verzegelen.

LAK CORRECTIE

CG-Carworks is specialist in lak correcties. Wij maken uw lak weer diep glanzend, zonder swirls en polijst strepen.

LEERRESTAURATIE

Heeft u instapschade, kleur weg of is het leer uitgedroogd? Dan ben je bij ons op het goede adres.

BODEMREINIGING

Wij maken de volledige onderkant van uw auto schoon. De onderkant ziet weer als nieuw uit en voorkomt roestvorming

OVER CG-CARWORKS

Mijn naam is Chris Goossens en ik stel jullie graag aan mijn bedrijf CG-Carworks voor. CGCarworks is het autobedrijf voor de echte autoliefhebber, gespecialiseerd in detailing en restauratie. Als je jouw auto tot in het kleinste detail wil laten reinigen of terug in fabrieksnieuwe conditie wilt laten maken, dan ben je hier op het goede adres. Lees verder..

Heeft u een vraag? NEEM DIRECT CONTACT OP...
EMAIL
+31-850028929

SCHEDULE SERVICE

  Name

  Email

  Phone

  Make/Model

  Mileage (optional)

  Best time

  By submitting this form you will be scheduling a service appointment at no obligation and will be contacted within 48 hours by a service advisor.
  HOURS OF OPERATION
  Zondag Gesloten
  Maandag 9:00 am - 9.00 pm
  Dinsdag 9:00 am - 9.00 pm
  Woensdag 9:00 am - 9.00 pm
  Donderdag 9:00 am - 9.00 pm
  Vrijdag 9:00 am - 7.00 pm
  Zaterdag 9:00 am - 7.00 pm